Indbetalinger eller indskud registreres vha. en indbetalingskladde. Indbetalingskladden er en form for finanskladde, og derfor kan den bruges, når der bogføres transaktioner til finans-, bank-, debitor-, kreditor- og anlægskonti. Du kan anvende betalingen på en eller flere debetposteringer, når du bogfører betalingen, eller du kan anvende de bogførte posteringer senere.

Sådan udfyldes og bogføres en indbetalingskladde

1. I feltet Søg skal du angive Indbetalingskladde og derefter vælge det relaterede link.

2. Vælg den ønskede kladde i feltet Kladdenavn.

3. Udfyld feltet Bogføringsdato.

4. I feltet Bilagstype skal du vælge Betaling.

5. Der indsættes et nummer i feltet Bilagsnr., som hentes fra den Nummerserie, der er tildelt kladden.

6. Brug feltet Eksternt bilagsnr. til at lagre et id, som f.eks. debitorens checknummer. Hvis kolonnen ikke er synlig, skal du åbne genvejsmenuen for kolonneoverskrifter og derefter vælge Vælg kolonner for at tilføje den.

7. I feltet Kontotype skal du vælge Debitor.

8. Vælg det rigtige Kontonr.

9. Hvis du vil foretage efterudligningen på samme tid, som du bogfører kladden, skal du gøre et af følgende.

BogføringsvalgBehandle

Sådan registreres en fuld fakturaindbetaling.

I feltet Udligningsbilagsnr. skal du markere den linje, som betalingen skal udlignes.

Sådan registreres en delvis fakturaindbetaling.

1. I feltet Beløb skal du angive det beløb, der skal udlignes, som et negativt tal.
    2. I feltet Udligningsbilagsnr. skal du klikke på AssistButton, vælge linjen og derefter klikke på OK.

Hvis du registrerer fuld betaling for flere fakturaer.

1. På fanen Handlinger i gruppen Funktioner vælges Udlign poster.
    2. For hver af de linjer, som skal udlignes, skal du markere linjen, og under fanen Naviger skal du i gruppen Udligning vælge Angiv udlignings-id.
    3. Vælg knappen OK, når du er færdig med alle linjerne.

Hvis du registrerer delvis betaling for flere fakturaer.

1. På fanen Handlinger i gruppen Funktioner vælges Udlign poster.
    2. På hver linje, som skal udlignes, skal du under fanen Naviger i gruppen Udligning vælge Angiv udlignings-id.
    3. Angiv en værdi i feltet Beløb, der skal udlignes. Angiv det delvise beløb som et positivt tal, og vælg derefter knappen OK.
  10. I feltet Modkontotype skal du vælge Finanskonto til kontantindbetalinger og Bankkonto til andre betalinger.

11. Vælg kontantkontoen til kontantindbetalinger eller bankkontoen til andre betalinger i feltet Modkonto.

12. Bogfør journalen.