I stedet for at bruge en finanskladde, når du bogfører en faktura med importmoms, kan du bruge en købsfaktura.

Konfigurere Indkøb til at bogføre fakturaer med importmoms

1. Opret et kreditorkort for den importmyndighed, der sender dig fakturaen med importmoms. Du skal vælge de samme indstillinger til Virksomhedsbogføringsgruppe og Momsvirksomhedsbogf.gruppe som til den finanskonto, der bruges til importmoms. Yderligere oplysninger finder du i Sådan gør du: Oprette en kreditorkort.

2. Opret en Produktbogføringsgruppe til importmomsen, og opret en Momsproduktbogf.gruppe, der skal bruges som standard til den tilhørende Produktbogføringsgruppe.

3. I feltet Søg skal du indtaste Kontoplan og derefter vælge det relaterede link.

4. Markér finanskontoen for importmoms og vælg derefter Rediger i gruppen Administrer under fanen Startside.

5. På oversigtspanelet Bogføring skal du vælge indstillinger til Produktbogføringsgruppe for momsimport. Microsoft Dynamics NAV udfylder automatisk feltet Momsprod.bogf.gruppe.

6. I feltet Søg skal du indtaste Bogføringsopsætning og derefter vælge det relaterede link.

I vinduet Bogføringsopsætning, skal du oprette en kombination af Virksomhedsbogføringsgruppe for momsmyndigheden og Produktbogføringsgruppe for importmoms. Til denne nye kombination skal du i feltet Købskonto vælge finanskontoen for importmoms.

Sådan oprettes en ny faktura til importmyndigheden (leverandører), når du har foretaget opsætningen

1. I feltet Søg skal du indtaste Købsfakturaer og derefter vælge det relaterede link.

2. Opret en ny købsfaktura.

3. I feltet Leverandørnr. skal du vælge importmyndigheden (leverandøren), og derefter klikke på knappen OK.

4. På købslinjen i feltet Type skal du vælge Finanskonto og i feltet Nummer skal du vælge finanskontoen til importmoms.

5. I feltet Antal skal du skrive 1.

6. Angiv momsbeløbet i feltet Købspris Ekskl. moms.

7. Bogfør fakturaen.