Du kan bruge momssatsændringsværktøjet til at administrere ændringer i standardmomssatsen. Du udfører moms- og generelle bogføringsgruppekonverteringer for at ændre momssatser og vedligeholde nøjagtig rapportering af moms.

Afhængigt af din opsætning foretages følgende ændringer:

Vigtigt
Før du udfører konvertering af momssatsændring, kan du udføre en testkonvertering for at sikre, at momssatsændringsproceduren afvikles korrekt.

Sådan udføres testkonvertering af momssatsændring

1. I feltet Søg skal du indtaste Momssatsændring og derefter vælge linket Konfiguration af ændring af momssats.

2. Kontroller, at du allerede har oprettet momsproduktbogføringsgruppekonverteringen eller den generelle produktbogføringsgruppekonvertering.

Vigtigt
    Fjern markeringen i afkrydsningsfeltet Udfør konvertering.

Vigtigt
    Fjern markeringen i afkrydsningsfeltet Momssatsændringsværktøjet afsluttet. Afkrydsningsfelt vælges automatisk, når den reelle konvertering af momssatsændring er afsluttet.

3. Under fanen Startside i gruppen Proces skal du vælge Konverter.

4. Når konverteringen er afsluttet, skal du på fanen Startside i gruppen Behandl vælge Ændringslogposter for momssats for at få vist resultaterne af testkonverteringen.

Vigtigt
    Under testkonverteringen ryddes feltet Konverteret i tabellen Momssatsændringslogpost, og feltet Konverteringsdato i tabellen Momssatsændringslogpost er tomt.

5. Kontroller hver post, før du udfører konverteringen. Kontroller især transaktioner, som bruger en gammel momssats.

Sådan udføres konvertering af momssatsændring

1. I feltet Søg skal du indtaste Momssatsændring og derefter vælge linket Konfiguration af ændring af momssats.

2. Kontroller, at du allerede har oprettet momsproduktbogføringsgruppekonverteringen eller den generelle produktbogføringsgruppekonvertering.

3. Markér afkrydsningsfeltet Udfør konvertering.

Vigtigt
    Fjern markeringen i afkrydsningsfeltet Momssatsændringsværktøjet afsluttet. Afkrydsningsfelt vælges automatisk, når konverteringen af momssatsændring er afsluttet.

4. Under fanen Startside i gruppen Proces skal du vælge Konverter.

5. Når konverteringen er afsluttet, skal du på fanen Startside i gruppen Behandl vælge Ændringslogposter for momssats for at få vist resultaterne af konverteringen.

Vigtigt
    Når konverteringen er fuldført, vælges feltet Konverteret i tabellen Momssatsændringslogpost, og feltet Konverteringsdato i tabellen Momssatsændringslogpost udfyldes med datoen for konverteringen.

6. Gennemse hver post. Gennemse især transaktioner, som bruger en gammel momssats.