Før du kan bogføre i et regnskabsår, skal du åbne det og angive regnskabsperioder i det.

Sådan åbnes et nyt regnskabsår

1. I feltet Søg skal du indtaste Regnskabsperioder og derefter vælge det relaterede link.

2. I vinduet Regnskabsperioder, under fanen Handlinger i gruppen Generelt, skal du vælge Opret år.

3. Udfyld felterne for at angive strukturen for regnskabsåret. Regnskabsåret er typisk 12 perioder på hver måned, men du kan også angive andre perioder. For at få yderligere oplysninger om a bestemt felt skal du markere feltet og derefter trykke på F1.

4. Vælg knappen OK.

Microsoft Dynamics NAV opretter regnskabsperioderne og viser resultatet. Feltet Startdato udfyldes automatisk og feltet Navn udfyldes med navnet på den måned, hvor startdatoen er placeret.

Efter den sidste periode i regnskabsåret indsætter Microsoft Dynamics NAV en regnskabsperiode, og feltet Nyt regnskabsår vælges.