Du kan udlæse data fra kortvinduer og lister i Microsoft Dynamics NAV til andre programmer, f.eks. Microsoft Office Word eller Excel. Dataene eksporteres som en XML-fil, og filen formateres med et typografiark, der er importeret til Microsoft Dynamics NAV.

Du bruger vinduet Håndter typografiark til at indlæse og udlæse typografiark og få vist listen over typografiark. Ændringer, som du foretager i vinduet, gælder for alle brugere af databasen. Der er standardtypografiark med Microsoft Dynamics NAV installeret, som kan bruges til at udlæse en hvilken som helst side til Excel. Du skal importere et nyt typografiark, hvis du vil udlæse til et andet program. Du kan også indlæse typografiark, der er oprettet specielt til en bestemt side i Microsoft Dynamics NAV.

Sådan indlæser du et typografiark

1. I feltet Søg skal du indtaste Håndter typografiark og derefter vælge det relaterede link.

2. I feltet Vis skal du vælge en af de følgende indstillinger for at angive den type typografiark, du ønsker at administrere.

Indstilling Beskrivelse

Alle typografiark

Standard. Viser alle typografiark. Du kan vælge en af de andre indstillinger for at indlæse et typografiark.

Typografiark, der er fælles for alle sider

Viser den delmængde af typografiark, der anvendes på alle sider.

Typografiark for en bestemt side

Viser den delmængde af typografiark, der anvendes på bestemte sider.

Hvis du vælger indstillingen Typografiark for en bestemt side, skal du angive sidenummeret i feltet Sidenummer.

3. Under fanen Handlinger i gruppen Funktioner vælges Indlæs. Vinduet Indlæs typografiark åbnes.

4. I feltet Typografiark skal du navigere til placeringen for det typografiark, du ønsker at indlæse.

5. I feltet Navn skal du indtaste et navn til typografiarket. Som standard bruges typografiarkets filnavn.

6. I feltet Program, der sendes til skal du vælge en tilgængelig indstilling. Som standard kan du vælge en af følgende i vinduet Programmer, der sendes til:

• Microsoft Excel
    • Microsoft Word
    • Internet Explorer.

Vælg knappen OK for at lukke vinduet Programmer, der sendes til.

7. I vinduet Indlæs typografiark skal du vælge knappen OK.

Typografiarket føjes til listen over tilgængelige typografiark i vinduet Håndter typografiark.

Hvis du vil udlæse et typografiark

1. I feltet Søg skal du indtaste Håndter typografiark og derefter vælge det relaterede link.

2. Vælg et typografiark, og vælg Udlæs under fanen Handlinger i gruppen Funktioner.

3. I dialogboksen Udlæs fil skal du vælge Åbn for at vise filen eller Gem for at angive en placering, hvor du vil gemme filen.