Når du opdager en fejlbehæftet post, skal den rettes. Da det ikke er muligt at ændre eller slette en post, er den eneste måde at rette en fejl på at bogføre en eller flere korrigerende poster. Du kan gøre dette i en finanskladde. Microsoft Dynamics NAVhar to funktioner, der kan hjælpe dig med at rette forkert poster, mens du bogfører fra en kladde; funktionen Tilbagefør, og ved udligning af debitor - eller kreditorposter; funktionen Annuller udligning.

Sådan rettes en post ved hjælp af en finanskladde

1. I feltet Søg skal du indtaste Finanskladde og derefter vælge det relaterede link.

2. Udfyld første linje i kladden med oplysninger om rettelsen. Markér feltet Rettelse.

Bemærk
    Brug sidens Designer, hvis du vil bruge funktionen til rettelse til at tilføje feltet Korrektion til vinduet Finanskladde.

3. Bogfør journalen.

Sådan får du vist resultaterne af bogføringen

1. Åbn vinduet Kontoplan.

2. Vælg beløbet i feltet Bevægelse på linjen med det relevante kontonummer.

3. Gå til den sidste post på kontoen, og vælg Naviger på fanen Handlinger.

4. I vinduet Naviger på fanen Handlinger skal du vælge Vis for at få vist regnskabsposterne.

Bemærk
Beløbet i felterne Debetbeløb og Kreditbeløb for linjen er negative. Felterne Debetbeløb og Kreditbeløb på finansposterne opdateres forskelligt, afhængig af om posten er en normal postering eller en rettelsespost.