Du kan indtaste varegebyrer, f.eks. for fragt og ekspedition, og knytte dem til de varer, som de vedrører.

Varegebyret kan angives i programmet på en separat faktura eller i et købsdokument, hvor de varer, varegebyret har forbindelse til, vises.

Hvis du vil knytte et varegebyr til varer, som allerede er blevet bogført som overflytningsleverancer, skal du bruge funktionen Hent overflytningsmodt.linjer.

Sådan hentes en modtagelseslinje for et varegebyr

1. Indtast Overførselsordrer i feltet Søg, og vælg derefter det relaterede link.

2. Åbn den overflytningsordre, hvorfra du vil tildele varegebyret. Marker linjen med varegebyret.

3. På oversigtspanelet Linjer vælges Handlinger, Linje og derefter Varegebyrtildeling. Vinduet Varegebyrtildeling (køb) vises.

4. På fanen Handlinger i gruppen Funktioner vælges Hent overflytningslinjer.

Vinduet Overflytningskvit.linjer åbnes, og der vises en liste over alle bogførte overflytningskvitteringslinjer.

5. Markér den eller de linjer, som du vil tildele varegebyret til, på listen over bogførte modtagelser, og vælg derefter knappen OK.

6. Vælg knappen OK i vinduet Varegebyrtildeling (køb) for at tildele varegebyret til købsdokumentet.

Før du tildeler et varegebyr, kan du bruge en funktion til at foreslå en tildeling. Du kan finde flere oplysninger i Sådan gør du: Foreslå tildeling af varegebyrer i købsdokumenter.