Du kan udfylde felterne i Intrastatkladden manuelt eller hente vareposter automatisk vha. en kørsel. Før du kan gøre dette, skal du oprette Intrastatkladdetyperne og -navnene.

Sådan udfyldes Intrastatkladder

1. I feltet Søg skal du angive Intrastatkladde og derefter vælge det relaterede link.

2. I vinduet Intrastatkladde i feltet Kladdenavn skal du vælge det relevante kladdenavn og derefter trykke på knappen OK.

3. Under fanen Handlinger i gruppen Proces skal du vælge Hent poster. Felterne Startdato og Slutdato indeholder allerede datoerne for statistikperioden i kladdenavnet.

4. I feltet Reguleringspct. kan du angivet et procenttal til dækning af transport og forsikring. Hvis du angiver en procent, er indholdet af feltet Statistisk værdi i kladden forholdsmæssigt højere.

5. Vælg OK for at starte kørslen.

Kørslen henter alle vareposter i statistikperioden og indsætter dem som linjer i Intrastatkladden. Hvis nogle oplysninger mangler, kan du angive dem i de relevante felter.

Vigtigt
Kørslen henter kun poster, der indeholder en landekode, der er angivet en Intrastatkode for, i vinduet Lande. Derfor skal du angive Intrastatkoder for den landekode, som du udfører kørslen for.