Dette emne gælder for Microsoft Dynamics NAV C5 Danmark.

Brug denne vejledning til at forberede en Microsoft Dynamics C5 2014-virksomhed med opsætningsdata, som understøtter de forenklede sider og virksomhedsfunktioner i Microsoft Dynamics C5 2014. Opsætningsdataene for små virksomheder indeholder en ændret kontoplan og forenklede lister over opsætningsværdier, så de passer til små engros- eller servicevirksomheder.

Du bruger RapidStart-tjenester til at udlæse opsætningsdata for mindre virksomheder fra Demonstrationsdatabasen CRONUS, som følger med Microsoft Dynamics C5 2014. Derefter bruger du RapidStart-tjenester til at indlæse opsætningsdata for mindre virksomheder i en ny Microsoft Dynamics C5 2014-virksomhed, som du opretter ved hjælp af Microsoft Dynamics NAV 2013 R2-administrations-shell.

Sådan udlæser du opsætningsdata for mindre virksomheder fra standardvirksomheden

1. Åbn Microsoft Dynamics NAV Windows-klient.

2. I menuen Program vælges Vælg firma.

3. I feltet Firma skal du vælge CRONUS.

4. Åbn rollecenteret RapidStart-implementeringsprogram ved at følge disse trin:

1. I feltet Søg skal du angive Profiler og derefter vælge det relaterede link.

2. Åbn profilen RAPIDSTART-TJENESTER.

3. I vinduet Profilkort skal du vælge feltet Standardrollecenter.

4. Genstart Microsoft Dynamics C5 2014. Klienten åbnes og viser rollecenteret RapidStart-implementeringsprogram.

5. Gå til navigationsruden, og vælg Pakker.

6. I vinduet Konfig.pakker skal du vælge pakken BASICCONFIG, gå til fanen Startside i gruppen Proces og vælge Udlæs pakke.

7. Vælg knappen Save, og vælg derefter den lokation, hvor filen PackageBASICCONFIG.rapidstart skal tilføjes.

8. Vælge knappen OK for at gemme filen på din computer.

Sådan opretter du en ny virksomhed i databasen

1. Vælg Microsoft Dynamics NAV 2013 R2-administrations-shell fra programlisten.

2. Indtast New-NAVCompany, og tryk derefter på Enter for at kalde cmdlet'en.

3. Når du bliver bedt om det, skal du angive navnet på den virksomhed, du vil oprette.

4. Når du bliver bedt om det, skal du angive navnet på den NAV-serverforekomst, der kører den database, som du vil føje virksomheden til.

5. Åbn Microsoft Dynamics NAV Windows-klient.

Hvis der er en anden virksomhed i databasen, åbnes debitoren med den sidste virksomhed, der blev åbnet. I dette tilfælde skal du følge disse trin for at åbne den nye virksomhed:

1. I menuen Program vælges Vælg firma.

2. I feltet Virksomhed skal du vælge den nye virksomhed, som du oprettede i trin 2 i proceduren.

Sådan indlæser du opsætningsdata for mindre virksomheder i den nye virksomhed

1. Gå til navigationsruden, og vælg Pakker.

2. Under fanen Startside i gruppen Proces skal du vælge Indlæs pakke.

3. Vælg filen PackageBASICCONFIG.rapidstart fra den lokation, hvor du gemte den i udlæsningsproceduren, og vælg derefter knappen OK.

4. I vinduet Konfig.pakker skal du vælge den udlæste pakke, gå til Startside i gruppen Proces og vælge Anvend pakke og derefter Ja. Opsætningsdata migreres til de relevante tabeller i den nye virksomhed.

5. Åbn rollecenteret Lille virksomhed ved at følge disse trin:

1. I feltet Søg skal du angive Profiler og derefter vælge det relaterede link.

2. Åbn profilen LILLE VIRKSOMHED.

3. I vinduet Profilkort skal du vælge feltet Standardrollecenter og derefter knappen OK.

6. Genstart Microsoft Dynamics C5 2014. Klienten åbnes og viser rollecenteret Lille virksomhed.

En løsning til små virksomheder, der er baseret på CRONUS, er nu klar til brug. Du kan finde flere oplysninger i emnet "Rollecenteret Lille virksomhed" i Hjælp til programmet.