Der kan være tilfælde, hvor du er blevet enig med en leverandør om, at denne skal kompensere for en købsvare ved at udskifte varen. Udskiftningsvaren kan være samme slags vare eller en anden vare. Sidstnævnte situation kan f.eks. være tilfældet, hvis du har fået leveret en forkert vare.

Sådan oprettes en udskiftningskøbsordre

1. Indtast Købsreturvareordrer i feltet Søg, og vælg derefter det relaterede link.

2. Opret en købsreturvareordre. Du kan finde flere oplysninger i Sådan oprettes købsreturvareordrer.

3. Angiv en købsreturvareordrelinje for den vare, som returneres.

4. Angiv på den næste linje en linje, der er en kopi af den første linje, undtagen i feltet Antal, og tilføj et minustegn for at gøre det til et negativt antal.

5. På fanen Handlinger i gruppen Funktioner vælges Flyt negative linjer.

Vælg, til hvilket dokument, du vil flytte linjen med det negative antal, i vinduet Flyt negative købslinjer.

6. Vælg Ordre i feltet Til dokument under Returvareordre og kreditnota, og vælg derefter knappen OK.

Når du udfører denne kørsel, slettes den negative linje fra købsreturvareordre, og der oprettes en ny købsordre.

7. Vælg knappen Ja for at se den erstatningskøbsordre, der er oprettet.