Katalogvarer skal oprettes, inden behandling af katalogvarer kan påbegyndes. Du kan oprette katalogvarer manuelt eller ved at importere dem fra et leverandørkatalog.

Sådan oprettes en katalogvare manuelt

1. Indtast Katalogvarer i feltet Søg, og vælg derefter det relaterede link.

2. Vælg varens producent i feltet Producentkode.

3. Vælg varens leverandør i feltet Leverandørnr..

4. Indtast Leverandørs varenr.

5. Indtast en beskrivelse af varen.

6. Vælg en værdi, f.eks. STK, i feltet Enhed.

7. Indtast leverandørens listepris for varen i feltet Listekostpris i oversigtspanelet Fakturering.

8. Indtast den pris, du har aftalt at betale for varen, i feltet Forhandlet kostpris.

9. Indtast den pris, du vil tage for varen, i feltet Salgspris.

10. Indtast Bruttovægt, inklusive emballage, og Nettovægt.

11. Indtast eventuelt stregkoden.

12. I feltet Varekategorikode skal du vælge den kategori, der skal bruges til bogføring af transaktioner med katalogvaren. Dette er obligatorisk, hvis katalogvaren skal konverteres til en lagervare.

13. Vælg den relevante kode i feltet Produktgruppekode.

Sådan oprettes en vare fra en katalogvare

• Når du har oprettet et katalogvarekort, oprettes et varekort, når dette er valgt på en salgsordre. Nu bliver varen en salgbar vare.

• Du kan alternativt oprette varen fra katalogvarekort. På fanen Handlinger skal du i gruppen Funktioner vælge Opret vare og derefter vælge knappen OK.

Feltet Oprettet fra katalogvare markeres, uanset hvordan varekortet oprettes for en katalogvare.