En direkte levering er en levering af en vare eller en konsignation af varer fra en af dine leverandører direkte til din kunde.

Før du kan bruge denne funktion, skal du oprette den kunde, den leverandør, og det varekort, som skal bruges i ordren.

Sådan oprettes direkte leveringer

1. I feltet Søg skal du angive Salgsordrer og derefter vælge det relaterede link.

2. Under fanen Startside i gruppen Ny skal du vælge Ny.

3. Sådan oprettes en salgsordre. Du kan finde flere oplysninger i Sådan oprettes salgsordrer manuelt.

4. På salgslinjen i feltet Indkøbskode skal du vælge en indkøbskode, hvor der er en markering i feltet Direkte levering. Hvis kolonnen ikke er synlig, skal du åbne genvejsmenuen for kolonneoverskrifter og derefter vælge Vælg kolonner for at tilføje den.

5. Du skal nu oprette købsordren fra en indkøbskladde. I feltet Søg skal du indtaste Indkøbskladde og derefter vælge det relaterede link.

6. Under fanen Handlinger skal du i gruppen Funktioner vælge Direkte levering og derefter vælge Hent salgsordrer.

7. Udfyld filtrene i vinduet Hent salgsordrer for at finde den relevante salgsordre.

8. Vælg knappen OK.

9. Vælg Ny i feltet Aktionsmeddelelse på indkøbskladdelinjen.

10. I vinduet Indkøbskladde under fanen Handlinger i gruppen Funktioner skal du vælge Udfør aktionsmeddelelse. Du kan vælge at udskrive ordren. Vælg knappen OK.

Når du har frigivet købsordren, skal du vente, til leverandøren meddeler, at varerne er sendt til kunden. Du kan nu bogføre salgsordren , og dermed bogføre direkte levering.

Sådan bogfører du en direkte levering

1. I feltet Søg skal du angive Salgsordrer og derefter vælge det relaterede link. Åbn salgsordren.

2. I vinduet Salgsordre under fanen Handlinger i gruppen Bogføring skal du vælge Bogfør, og derefter skal du vælge enten Lever for at fakturere senere eller Lever og fakturer for at fakturere med det samme.

3. Når du har bogført salgsordren som leveret, kan du også bogføre købsordren som modtaget. Hvis salgsordren er faktureret, kan du også fakturere købsordren.

Bemærk
Du kan ikke bogføre salgsordren, før den er knyttet til en købsordre.

Du kan bogføre købsordren med det samme eller senere. Når du bogfører, kan du kun vælge Modtag, fordi den tilknyttede salgsordre skal faktureres, før du kan fakturere købsordren.

Hvis varesporing blev tildelt på den tilsvarende salgsordre, vil funktionen Hent salgsordre også kopiere varesporingslinjerne til den nyoprettede købsordre.

Du kan ikke bogføre en ordre med direkte levering med varesporing, medmindre varesporing er synkroniseret. Serienumre og lotnumre skal være de samme mellem de to relaterede ordrer.