Hvis du har bogført en faktura forkert, kan du rette den ved at udstede en kreditnota.

Sådan rettes salgsfakturaer med kreditnotaer

1. I feltet Søg skal du angive Kreditnotaer og derefter vælge det relaterede link.

2. Under fanen Startside i gruppen Ny skal du vælge Ny. Opret en ny kreditnota.

3. Udfyld linjerne med de bogførte salgsposter, du vil rette.

Du kan udfylde linjerne automatisk med følgende funktioner:

• Brug kørslen Kopier linjer til at kopiere et eksisterende dokument til kreditnotaen. Det kan være et bogført dokument eller et dokument, der endnu ikke er bogført.
      Denne funktion tilbagefører kun beløb nøjagtigt, når beløbstilbageførsel er påkrævet i vinduet Salgsopsætning. Du kan finde flere oplysninger i Sådan tilbageføres lageret med den eksakte kostpris.
    • Brug funktionen Hent bogførte bilagslinjer, der skal tilbageføres, hvis du vil kopiere en eller flere bogførte bilagslinjer fra et eller flere bogførte dokumenter til den nye kreditnota.
      Denne funktion tilbagefører altid beløb fra den bogførte bilagslinje, uanset om der er valgt præcis kostprisudligning i vinduet Salgsopsætning.

Når du bruger en af disse funktioner, oprettes der et link til de oprindelige vareposter i feltet Udlign fra-varepost for at sikre, at omkostningerne kopieres fra det oprindelige bogførte dokument. Hvis der er varesporing på linjen, udfyldes feltet Udlign fra-varepost på varesporingslinjen i stedet for på bilagslinjen.

4. Bogfør kreditnotaen.