Når du opretter en kreditnota, har du to muligheder for at kopiere oplysninger fra købsdokumenter. Du kan bruge funktionen Kopiér linjer til at få udfyldt hele dokumentet automatisk. Dette er nyttigt, hvis kreditnota skal være en næsten nøjagtig kopi af et eksisterende dokument, f.eks. en bogført købsfaktura. Du kan også bruge Hent bogførte bilagslinjer, der skal tilbageføres til kun at kopiere bestemte linjer fra et eller flere bogførte dokumenter.

Begge fremgangsmåder kan være nyttige, hvis du f.eks. vil rette fejl i en bogført faktura, eller du vil bogføre en returvareleverance eller købsdekort.

Nedenfor anvendes en bogført faktura som eksempel, men du skal bruge de samme fremgangsmåder, hvis du skal kopiere en ordre eller kreditnota.

Sådan kopierer du oplysninger fra købsdokumenter til købskreditnotaer vha. funktionen Kopier dokument

1. Indtast Købskreditnota i feltet Søg, og vælg derefter det relaterede link.

2. Opret en ny købskreditnota, og lad alle felter være tomme.

3. På fanen Handlinger i gruppen Funktioner vælges Kopier dokument.

4. Marker Bogf. faktura i feltet Bilagstype.

5. Brug feltet Bilagsnr. til at angive nummeret på den bogførte faktura med de oplysninger, som du vil kopiere.

6. Vælg feltet Inkluder hoved, hvis du vil kopiere alle oplysninger fra dokumentet til kreditnotaen. Dokumentlinjerne bliver kopieret, uanset om afkrydsningsfeltet er markeret eller ej.

Hvis du vil bibeholde de samme priser som på fakturalinjerne, skal du ikke vælge Omberegn linjer.

7. Vælg knappen OK for at kopiere dokumentet.

Sådan ændrer du funktionen til at kopierer oplysninger fra købsdokumenter til købskreditnotaer vha. funktionen Hent bogførte bilagslinjer

1. Opret en ny købskreditnota.

2. Udfyld oversigtspanelerne. Lad linjerne være tomme.

3. Når du er klar til at udfylde linjerne, skal du på Handlinger, i gruppen Funktion, vælge Hent bogførte bilagslinjer, der skal tilbageføres. Vinduet Dokumentlinjer med bogførte køb åbnes.

4. I oversigtspanelet Indstillinger skal du vælge feltet Vis kun linjer, der kan tilbageføres, hvis du kun vil se linjer med antal, der endnu ikke er solgt, returneret eller forbrugt. Hvis du markerer feltet Vis kun linjer, der kan tilbageføres, skjules de bogførte linjer, hvor hele antallet allerede er solgt, returneret eller forbrugt. Dette felt kan kun bruges til bogførte kvitteringslinjer og bogførte fakturalinjer, ikke til bogførte retur- eller kreditnotalinjer.

5. Vælg den type bogførte bilagslinjer, du vil bruge, i feltet Dokumenttypefilter. Tallet i parentesen viser, hvor mange dokumenter der findes af den bestemte dokumenttype.

6. Marker de bogførte bilagslinjer, du vil kopiere til det nye dokument.

7. Vælg knappen OK for at kopiere linjerne til kreditnotaen.