Du kan ændre kurs på eksisterende kladdelinjer eller i salgs- og købsdokumenter (rammeordrer, ordrer, fakturaer og kreditnotaer), før du bogfører. Før du ændre kurser, skal du oprette valutakoder og valutakurser.

Sådan ændres valutakurser ved bogføring

1. Gå til det dokument eller den kladde, du vil bogføre, og udfyld de nødvendige felter.

2. For at se indstillingerne skal du vælge feltet Valutakode på den relevante kladdelinje eller salgs- eller købsdokumentet.

3. Ret beløbet i feltet Valutakursbeløb eller i feltet Associeret valutakursbeløb. Den måde, du kan ændre valutakursen på for hver valuta, er defineret i den indstilling, du har valgt i feltet Fastsæt valutakursbeløb i vinduet Valutakurs. Hvis du vil have Hjælp til et bestemt felt, skal du klikke på feltet og trykke på F1.

4. Klik på knappen OK i vinduet Ret valutakurs. Kursen og RV-beløbet beregnes igen for det specifikke salgs- eller købsdokument eller kladdelinjen.

Når du bogfører, konverteres beløbet til RV i overensstemmelse med den nye valutakurs.