Hvis du ændrer det årlige beløb i servicekontrakten eller kontrakttilbuddet, skal du fordele differencen mellem det nye og det beregnede årlige beløb på kontraktlinjerne.

Sådan fordeles differencen i det årlige beløb automatisk for en servicekontraktændring

1. Indtast Servicekontrakter eller Servicekontrakttilbud i feltet Søg, og vælg derefter det relaterede link.

2. Marker den relevante kontrakt eller det relevante kontrakttilbud. Åbn det kortvindue af typen Servicekontrakt eller Kontrakttilbud, der indeholder oplysninger for denne servicekontrakt eller dette kontrakttilbud.

3. Vælg Åbn kontrakt i gruppen Funktioner under fanen Handlinger for at åbne servicekontrakten eller servicekontrakttilbuddet til redigering.

4. Fjern markeringen fra afkrydsningsfeltet Tillad beløb, der ikke stemmer i oversigtspanelet Fakturadetaljer.

Bemærk
    Hvis kontrakten eller kontrakttilbud allerede blev åbnet og feltværdien Årligt beløb ikke er lig med feltværdien Årligt. Årlige beløb, skal du springe næste trin. Kontrakten eller kontrakttilbuddet er allerede blevet åbnet, hvis feltværdien Skift Status er indstillet til Åben.

5. Ret indholdet af feltet Årligt beløb efter behov. Vær opmærksom på, at det ikke er muligt at underskrive (konvertere til en servicekontrakt, hvis du arbejder på et kontrakttilbud) eller låse en servicekontrakt eller et kontakttilbud, hvis det årlige beløb er negativt. Hvis det årlige beløb angives til nul, bør indholdet af feltet Faktureringsperiode angives til Ingen ved underskrivning af servicetilbuddet eller låsning af servicekontrakten.

6. Der åbnes en dialogboks med tre indstillinger. Vælg en af indstillingerne, som svarer til de automatiske fordelingsmetoder, programmet kan bruge: Ligelig fordeling, Fordeling baseret på avance og Fordeling baseret på linjebeløb.

7. Vælg knappen OK.

Værdien i feltet Årligt. Årlige beløb og linjebeløbene på kontraktlinjerne opdateres. Det betyder, at differencen i det årlige beløb er blevet fordelt.