Den synkroniseringskomponent, der justerer selve synkroniseringsindstillingerne og løser konflikter og problemer, der opstår under synkroniseringen. Microsoft Dynamics NAV-tilføjelsesprogram til synkronisering installeres på Outlook-siden.

I Microsoft Dynamics NAV-løsningen er Microsoft Dynamics NAV-serverniveauet integreret direkte med Microsoft Outlook. De er forbundet via Outlook-tilføjelsesprogrammet på klientsiden og webtjenesten Microsoft Dynamics NAV Service Tier, der gør det muligt at få adgang til Microsoft Dynamics NAV-data fra andre programmer. De enheder, der markeres til synkronisering, overføres til Outlook-tilføjelsesprogrammet, hver gang brugeren anmoder om data fra Microsoft Dynamics NAV-databasen.