Du kan integrere din Microsoft Dynamics NAV-løsning med Office 365 og SharePoint Online for at gemme dokumenter online.

Når du udlæser Microsoft Dynamics NAV-data til Microsoft Excel, Microsoft Word eller andre Microsoft Office-produkter, kan du konfigurere Microsoft Dynamics NAV til at gemme dataene på SharePoint Online og få adgang til dataene med Office 365.

Administrere Microsoft Dynamics NAV og Office 365

I Microsoft Dynamics NAV kan du konfigurere oplysninger om din Office 365-konto, så Microsoft Dynamics NAV kan oprette forbindelse til Office 365 og SharePoint Online-services.

Microsoft Dynamics NAV gemmer midlertidige versioner af filerne i det konfigurerede dokumentbibliotek, når en bruger eksporterer data til Excel eller åbner et dokument i Microsoft Word. Vi anbefaler dig at slette de midlertidige filer fra dokumentbiblioteket. F.eks. kan du oprette en sag i Microsoft Dynamics NAV-opgavekøen, som tømmer den relevante mappe, eller du kan bruge andre værktøjer til at fjerne midlertidige dokumentbibliotekfiler.

Hvis du vil bruge den samme mappe til at gemme midlertidige filer for alle brugere, skal du angive en delt brugerkonto. Ellers gemmes hver brugers midlertidige filer i deres personlige dokumentlager på SharePoint-webstedet.

Skal du angive en mappe for hver enkelt bruger, som skal indeholde de midlertidige dokumenter, når de eksporterer data til f.eks. Excel. Når en bruger derefter eksporterer til Excel eller åbner et dokument i Microsoft Word, skal vedkommende angive brugernavn og adgangskode til din Office 365-konto. Dokumentet åbnes derefter.

Advarsel
Afhængigt af, hvordan du konfigurerer mapperne i dokumentbiblioteket, kan alle brugere med adgang til dokumentbiblioteket få adgang til midlertidige filer, der oprettes af andre brugere, selvom de ikke har tilladelse til at læse dataene i Microsoft Dynamics NAV.

Sikkerhedshensyn

Når du bruger Office 365 med Microsoft Dynamics NAV, har du to sæt tilladelser at overveje:

• Adgang til Microsoft Dynamics NAV-data.
  • Adgang til SharePoint Online.

Sikkerhedssystemet Microsoft Dynamics NAV styrer adgangen til data via tilladelsessæt. For eksempel kan en bruger have tilladelse til at udlæse et budget til Excel, men hvis brugeren ikke har adgang til den relevante mappe på SharePoint, kan brugeren ikke læse de udlæste data i Excel.

I demonstrationsdataene i Demonstrationsdatabase til CRONUS International Ltd. omfatter BASIC-tilladelsessættet læseadgang til tabellen Dokumenttjeneste. F.eks. betyder dette, at konfigurationen kan læses, når en bruger udlæser data til Excel. Hvis Microsoft Dynamics NAV er konfigureret til at bruge Office 365, og brugeren kan logge på Office 365, åbnes det relevante bilag.

Den bruger, der opretter Office 365-konfigurationen, skal have tilladelse til at læse, indsætte og redigere poster i tabellen Dokumenttjeneste. Hvis det aktuelle tilladelsessæt ikke tillader dette, skal du ændre dit tilladelsessæt i overensstemmelse hermed. Du kan finde flere oplysninger i Sådan defineres tilladelser til brugere.

Advarsel!
Hvis du føjer udførelsesrettigheder for Dokumenttjeneste-tabeldataene til et tilladelsessæt, kan brugere med tilladelsessættet få vist den adgangskode, der bruges til at oprette forbindelse til Office 365 og SharePoint Online.

Arbejde med SharePoint Online

Din Office 365-konto giver dig adgang til at oprette websteder og underwebsteder på SharePoint Online. Du kan konfigurere SharePoint Online-webstederne efter behov og derefter konfigurere Microsoft Dynamics NAV til at bruge de relevante dokumentbiblioteker.

Den følgende liste beskriver vores anbefalinger, så hver bruger kan få en problemfri oplevelse af Microsoft Dynamics NAV-integrationen med SharePoint Online:

• Tilføj SharePoint-webstedet til de websteder, der er tillid til, i hver brugers browser.
    Hvis din browser f.eks. er Internet Explorer, skal du tilføje, hvad der svarer til https : //Cronus.sharepoint.com til websteder, der er tillid til, i vinduet Internetindstillinger. Hvis du bruger et underwebsted under https://Cronus.sharepoint.com såsom https://Cronus.sharepoint.com/Subsidiary, skal du føje det til websteder, der er tillid til.
  • Brug handlingen Opret forbindelse til Office i SharePoint Online for at føje dokumentbiblioteket til Office-programmer som Word og Excel.
    Dette gør det nemmere for brugere at gemme dokumenter i SharePoint-dokumentbiblioteket. Brugere kan også indtaste eller indsætte stien til dokumentbiblioteket i dialogboksen Gem som, når de vil gemme et dokument.
  • Sørg for, at alle brugere kan få de relevante tilladelser til SharePoint Online-dokumentbiblioteket.
    Hvis du konfigurerer Microsoft Dynamics NAV for at bruge personlige dokumentlagre for hver bruger, har de ikke adgang til dokumenterne i andre lagre. Men hvis du konfigurerer Microsoft Dynamics NAV til at bruge en delt konto og et delt dokumentlager, skal du konfigurere SharePoint Online i overensstemmelse hermed.
    • Alle brugere skal have læseadgang til dokumentbiblioteket.
    • Hver enkelt bruger skal have skriveadgang til den mappe, som indeholder deres midlertidige filer, i dokumentbiblioteket.
      Dette er typisk en personlig undermappe under den mappe, der er angivet i feltet Mappe i vinduet Konfiguration af onlinedokumentlager.
    • Vi anbefaler dig at begrænse adgangen til filerne på SharePoint Online ved at indstille tilladelser på de enkelte mapper, så kun de relevante brugere har adgang. For eksempel kan alle brugere sende en oversigt over debitorer fra Microsoft Dynamics NAV til Excel. Men de skal have læseadgang til den angivne mappe på SharePoint Online for den Excel-projektmappe, der skal indeholde Microsoft Dynamics NAV-data.
    Du kan finde flere oplysninger i Indledning: Kontrollér brugeradgang med tilladelser i hjælpen til SharePoint Online.

Integrationskomponenter

Når du installerer Microsoft Dynamics NAV Server, installeres komponenter, der administrerer integrationen med onlinetjenesterne automatisk. Dette omfatter klientkomponenter til SharePoint Server og montager til Microsoft Dynamics NAV.

I den følgende tabel beskrives de Microsoft Dynamics NAV-komponenter, der installeres med Microsoft Dynamics NAV Server.

Montagenavn Beskrivelse

Microsoft.Dynamics.Nav.DocumentServices.dll

Håndterer integrationen med Microsoft Dynamics NAV C/AL-kode og fejlhåndtering.

Montagen Microsoft.Dynamics.Nav.DocumentServices.dll henter oplysninger om konfiguration fra Microsoft.Dynamics.Nav.DocumentServices.dll og bruger dem til at interagere med Microsoft.Dynamics.Nav.SharePointOnlineDocumentServices.dll.

Microsoft.Dynamics.Nav.DocumentServices.Types.dll

Håndterer konfigurationsoplysninger fra Microsoft Dynamics NAV.

Microsoft.Dynamics.Nav.SharePointOnlineDocumentServices.dll

Håndterer kommunikationen med SharePoint Online.

Din C/AL-kode bør kun give adgang til typerne i montagerne Microsoft.Dynamics.Nav.DocumentServices.dll og Microsoft.Dynamics.Nav.DocumentServices.Types.dll.

Når du installerer Microsoft Dynamics NAV Server, installeres SharePoint Server-klientkomponenterne også. Microsoft Dynamics NAV bruger klientkomponenterne til at kommunikere med SharePoint Online. Du kan finde flere oplysninger i SharePoint Server-klientkomponenter SDK.