Firmaer opfanger en stor mængde data under de daglige aktiviteter. Disse data, som f.eks. afspejler organisationens salgstal, køb, driftsudgifter, medarbejderlønninger og budgetter, kan for beslutningstagere blive værdifulde oplysninger eller "business intelligence", dvs. forretningsindsigt. Microsoft Dynamics NAV indeholder en række funktioner, som kan være nyttige, når du skal indsamle, analysere og dele virksomhedens data.

Tabellen herunder indeholder en serie opgaver, der er knyttet til de emner, hvor de beskrives. Opgaverne er angivet i den rækkefølge, de almindeligvis udføres i.

Hvis du vilSkal du se under

Have vist budgetter, og faktiske beløb sammenlignet med budgetterede beløb for alle konti og for flere perioder.

Analysere faktiske beløb og budgetbeløb

Oprette nye kontoskemaer, oprette kontoskemarækker og -kolonner, tildele foruddefinerede kolonneformater til kontoskemaer, og oprette kontoskemakolonner, der udregner procenter.

Oprette og opsætte kontoskemaer

Analyser din finansielle ydeevne ved at konfigurere KPI'er baseret på kontoplaner, som du derefter publicerer som webtjenester. De publicerede kontoskema-KPI'er kan ses på et websted eller importeres i Microsoft Excel hjælp af OData-webtjenester.

Fremgangsmåde: Konfigurere og publicere KPI-webtjenester, der er baseret på kontoskemaer

Oprette analyser, analysere data vha. dimensioner og opdaterer analyser.

Analyser data efter dimensioner

Oprette nye analyserapporter for salg, køb og lager og oprette analyseskabeloner.

Opret analysevisninger og rapporter

Lære noget om XBRL, f.eks. hvordan taksonomier indlæses, oprette XBRL-linjer og opdatere XBRL-taksonomier.

Oprette rapporter med XBRL