Outlook-funktionalitet, der fungerer som en brugergrænseflade til justering af synkroniseringsindstillinger, angivelse af indstillinger til fejlfinding og udførelse af synkroniseringsprocessen. Hvis der sker ændringer i Microsoft Dynamics NAV og Outlook på samme tid, skal brugeren beslutte, hvilken af de to sider der skal prioriteres højest. Brugeren kan vælge en af de fire tilgængelige indstillinger til løsning af konflikter, der opstår under synkroniseringen:

Outlook-emne har deres egne egenskaber (nogle af dem er samlinger). Alle samlingselementer har egne specifikke egenskaber. Outlook-synkroniseringsfunktionen udgør en brugergrænseflade, hvor disse egenskaber kan knyttes til de tilsvarende felter i Microsoft Dynamics NAV-tabeller.