Viser den varekladdetype, der er oprettet i programmet, og hvis du vil oprette nye, kan du gøre det her.

De forskellige kladdetyper giver dig mulighed for at arbejde med kladder, der er beregnet til bestemte formål. Det vil sige, at felterne i hver kladdetype er netop dem, der skal bruges til en bestemt funktionalitet i programmet.

På en kladdetype kan du desuden vælge at få udskrevet en bestemt kontrolrapport og bogføringsrapport ved hjælp af funktionerne Bogfør og udskriv og Kontroller.

Ved hjælp af feltet Kildespor kan du indtaste en kode for kladdetypen, som skal kopieres til alle de kladdelinjer, der oprettes under kladdetypen. På den måde kan du altid se, hvor en post er bogført.

I varekladden kan du regulere lagerbeholdningen i forbindelse med køb, salg, produktion af styklister samt op- og nedregulereing af lageret. I reguleringskladden kan du rette værdierne for lagerbeholdningen.

I modulet Lagerbeholdning findes der desuden en varegentagelseskladde under Periodiske aktiviteter. Gentagelseskladden vises i et særligt vindue med felter, hvori du kan indsætte varer, der skal bogføres med jævne mellemrum. Du behøver kun at indsætte posterne én gang, og du kan bogføre de samme oplysninger, så ofte du vil.

Du kan oprette flere varekladdenavne under hver kladdetype. Det vil sige det samme vindue kan bruges til at vise flere forskellige kladder, hver med sit eget navn. Dette kan være nyttigt, f.eks. hvis hver bruger skal anvende sin egen kladde.