Angiver salgsprisen pr. enhed i feltet Enhedspris på varekortet, med det kan også være nødvendigt at oprette individuelle salgspriser på varerne. Dette gøres i vinduet Salgspriser, som du finder ved klikke på Relaterede oplysninger, Salg og derefter på Salgspriser på varekortet .

I tabellen Salgspris kan du angive de betingelser, der skal opfyldes, før en debitor kan tilbydes en individuel salgspris for en bestemt vare i forbindelse med oprettelse af tilbud, ordrer, fakturaer og kreditnotaer. Betingelserne kan f.eks. kræve, at debitoren er tilknyttet en bestemt debitorprisgruppe, eller at fakturaen føres i en bestemt valuta. De kan også indeholde en startdato og en slutdato, mellem hvilke salgsprisen er gyldig, og de kan indeholde en bestemt enhedskode. Du kan desuden angive en kombination af de betingelser, under hvilke salgsprisen gælder. Du kan oprette flere salgspriser for hver vare, men hver pris skal have forskellige betingelser.

Da salgsprisen ofte er en reduceret pris, kan du i vinduet Salgspris angive, om programmet skal kombinere linje- og fakturarabatter, når der tilbydes en salgspris.

Når du indtaster en vare på en faktura, undersøges det f.eks. automatisk, om der er oprettet en salgspris til varen i tabellen Salgspris. Hvis det er tilfældet, kontrolleres det automatisk, at startdatoen er før og slutdatoen er efter dags dato. Hvis betingelserne er opfyldt, angives salgsprisen automatisk i feltet Enhedspris på fakturaen. Hvis betingelserne ikke er opfyldt, foreslås den grundlæggende salgspris fra varekortet.

Yderligere oplysninger om, hvordan kørsler kan bruges til at redigere og opdatere salgspriser finder du i tabellen Salgspriskladde.

Se også