Indeholder oplysninger om varer, din virksomhed sælger, men som den ikke fører som lagervarer. Du kan håndtere salget af katalogvarer på en af to følgende måder:

Indstilling Beskrivelse

Direkte levering

Varen leveres direkte fra leverandøren til kunden. Du køber og sælger varen, men hverken ekspederer, lagerfører eller leverer den.

Specialordre

Du køber en katalogvare fra leverandøren specielt til kunden, modtager den på dit lagersted og leverer den til kunden, enten separat eller sammen med andre varer på salgsordren.

Du registrerer oplysninger i tabellen Katalogvare ved at udfylde et kort for hver enkelt katalogvare med grundlæggende oplysninger som f.eks. navn, enhed og salgspris. Du kan enten angive oplysningerne manuelt eller hente dem ind i tabellen.

Første gang du angiver en katalogvare på en salgslinje, bruges oplysningerne i tabellen Katalogvare til at oprette et varekort, til at tilføje en registrering under Vare/leverandører og til at oprette en varereference, hvis der er registreret nogen referenceoplysninger.

Når du opretter et varekort på denne måde, oprettes varenummeret i overensstemmelse med reglerne i tabellen Katalogvareopsætning.

Se også