Ved hjælp af tabellen Kred./fakt.rabat kan du definere, efter hvilke regler de forskellige kreditorer yder rabatter og opkræver gebyrer. Du kan definere, at betingelserne for kreditorfakturarabatter skal være DKK for danske kreditorer og i udenlandsk valuta for udenlandske kreditorer.

Programmet beregner en kreditorfakturarabat i henhold til vilkårene, der omfatter et minimumbeløb, rabatprocenter og servicegebyrer. Du kan opsætte en kode for rabatten i feltet Fakturarabatkode på kreditorkortet. For at indstille betingelserne skal du klikke på Relaterede oplysninger, pege på Køb og derefter klikke på Fakturarabat på kreditorkortet.

Efter du har angivet koden og den tilknyttede betingelser, beregner programmet fakturarabatten, når du registrerer en faktura fra kreditoren. Det samlede køb fra kreditoren bestemmer, om du modtager en fakturarabat eller et servicegebyr i henhold til de betingelser, du har defineret i tabellen Kred./fakturarabat. Desuden anvendes valutakoden på fakturahovedet til at fastsætte fakturarabatbetingelserne i den tilsvarende valuta.

Programmet beregner fakturarabatten, når du klikker på relaterede oplysninger, peger på Funktioner og derefter vælger Beregn fakturarabat. Hvis feltet Beregn fakturarabat i vinduet Købsopsætning er markeret, beregnes beløbet automatisk. Klik her for at se, hvornår den automatiske beregning foretages.

Du skal først oprette fakturarabatkoden. Den kan oprettes på to måder:

Hver gang du selv eller programmet opretter en ny kode, skal du oprette de tilknyttede betingelser i tabellen Kred./faktura-rabat. Hvis du indsætter en fakturarabatkode på et nyt kreditorkort, som der allerede én gang er oprettet betingelser til, så følger betingelserne automatisk med over på den nye kreditor.

Tabellen Kred./fakt.rabat findes ved at klikke på Relaterede oplysninger, pege på Køb derefter klikke på Fakturarabat på kreditorkortet. I tabellen kan du definere:

Tabellen Kred./faktura-rabat kan f.eks. udfyldes på følgende måde:

ValutakodeMin. beløbRabatpct.Gebyr

RV

0

0

50

RV

4.000

3

0

DEM

11.000

4

0

Der skal betales et servicegebyr på 50 RV, hvis dit køb er på under 4.000 RV. Hvis købet er på 4.000 eller derover, undgår du gebyret og får en rabat på 3 %. Hvis du køber for over DEM 11.000, undgår du at skulle betale gebyr, og du får en rabat på 4 %.

Når du klikker på Relaterede oplysninger, peger på Køb og derefter klikker på Fakturarabat på et kreditorkort, vises de betingelser, der er knyttet til koden for den pågældende kreditor.

Programmet indeholder også en anden rabattabel for køb: Købslinjerabat.