Angiver linjetypen for en sagsplanlægningslinje i forbindelse med bogføringen af en sagspost. Følgende tabel beskriver mulighederne:

Indstilling Beskrivelse

<Tomt>

Hvis typefeltet er tomt, oprettes der ingen sagsplanlægningslinjer. Du kan bruge denne indstilling, hvor forbruget er en del af den oprindelige plan for sagen.

Skema

Der oprettes en sagsplanlægningslinje med typen Skema. Denne indstilling forhøjer det planlagte forbrug på sagen, men ikke det planlagte kontraktbeløb. Du kan bruge denne indstilling, hvis forbruget skal forhøje sagsplanen, men kan ikke faktureres til den Kunde, der faktureres for sagen.

Kontrakt

Der oprettes en sagsplanlægningslinje med typen Kontrakt. Denne indstilling forhøjer det planlagte kontraktbeløb, men ikke det planlagte forbrug. Du kan bruge denne indstilling, hvis forbruget er en del af den oprindelige plan for sagen, men det skal faktureres separat til debitoren for sagen.

Både skema og kontrakt

Hvis afkrydsningsfeltet Tillad skema-/kontraktlinjer er markeret, oprettes en sagsplanlægningslinje af typen Både skema og kontrakt. Hvis afkrydsningsfelt ikke er markeret, oprettes der en Skema- og en Kontrakt-planlægningslinje. Det planlagte forbrug og det planlagte kontraktbeløb for sagen bliver forhøjet af kladdelinjen. Du kan bruge denne indstilling, hvis forbruget skal forhøje sagsplanen, og det også skal faktureres separat til debitoren for sagen.

Når du bogfører en sagskladdelinje, vil der altid blive bogført en sagspost med posttypen Forbrug. I følgende tabel beskrives de betingelser, som forbruget bogføres under.

Indstilling Skema Kontrakt Forbrug

Tom

Ikke tilgængelig

Ikke tilgængelig

X

Skema

X

Ikke tilgængelig

X

Kontrakt

Ikke tilgængelig

X

X

Både skema og kontrakt

X

X

X

Tip

Se også

Reference

Sagskladde