Angiver formålet med omkostningstypen.

Nyoprettede omkostningstyper får automatisk tildelt typen Omkostningstype, men dette kan ændres. Klik på feltet for at vælge en indstilling. Den følgende tabel viser de tilgængelige indstillinger.

Pristype Funktion

Pristype

Bogføring.

Overskrift

En overskrift til en gruppe omkostningstyper.

I alt

Lægger en række saldi for omkostningstyper sammen, der ikke umiddelbart kommer før omkostningstypen Sum. Sum bruges, når omkostningstyper fra forskellige grupperinger skal sammentælles. Hvis du angiver typen I alt, skal feltet Sammentælling udfyldes.

Fra-sum

En markering af begyndelsen på en serie af omkostningstyper, der skal sammentælles, og som ender med omkostningstypen Til-sum.

Til-sum

Summen af en serie af omkostningstyper, der starter med omkostningstypen Fra-sum. Summen defineres i feltet Sammentælling.

Til-sum og Fra-sum bruges sammen til at gruppere omkostningstyper. Følgende tabel viser et eksempel:

Nummer Navn Pristype

6105

Salg af detailvarer

Fra-sum

6110

Salg - Indland

Pristype

6120

Salg - EU

Pristype

6130

Salg - Udland

Pristype

6195

Salg af detailvarer i alt

Til-sum

På fanen Handlinger skal du vælge Indryk omkostningstyper. Omkostningstyperne mellem en Fra-sum og Til-sum indrykkes automatisk et mellemrum. Samtidig udfyldes feltet Sammentælling for omkostningstypen Til-sum på grundlag af de omkostningstyper, der indgår i gruppen. Det vil i det foregående eksempel betyde, at salg fra indland, EU og eksport lægges sammen og vises i feltet Saldo for de samlede omkostningstyper Varesalg.

Det er bedre at lade funktionen Indryk udfylde feltet Sammentælling for konti af typen Til-sum frem for at udfylde feltet selv.