Tabellen NS Fordeling

Liste over felter i tabellen

Dimensionsfordelingsnøgler anvendes til procentvis fordeling af det registrede forbrug/salg på flere dimensionskodeværdier indenfor flere forskellige dimensionstyper på finanskontoen.

Dimensionsfordelingsnøgler kan anvendes fra:

• Finanskladder

• Købskladder og købs-ordre/faktura/kreditnota

• Salgskladder og salgs-ordre/faktura/kreditnota

Dimensionsfordelingen fordeler udelukkende på konti, hvor kontotypen = Finans, og aldrig på modkonti.

Fordelingsnøglerne kan enten vælges ved opslag direkte på linjen eller ved opsætning direkte på finanskontoen.

Nøgleopslag fra linje:

Ved opslag fra linjen, klikkes der på pilen til højre i feltet 'Fordeling', hvorefter den ønskede nøgle vælges. For en beregning af fordelingen klikkes herefter på Funktion / Fordeling / Udfold dimensionsfordeling(er).

Standardnøgler:

Ved opsætning på finanskontoen vælges det ønskede finanskontokort, hvorefter feltet 'Std. fordeling' udfyldes efter klik på pilen til højre. Når finanskontoen herefter anvendes på en linje, vil fordelingsnøglefeltet automatisk blive udfyldt (denne værdi kan dog overskrives). For en beregning af fordelingen klikkes herefter på Funktion / Fordeling / Udfold dimensionsfordeling(er).

Konsekvenser af dimensionsnøglevalg på linjen:

Linjen kan ikke bogføres, før nøglen er udfoldet, eller alternativt slettet.

Når linjen er udfoldet erstattes den oprindelige linje af x nye linjer, som er identiske med den oprindelige linje bortset fra beløbs- og fordelingsfelter samt de dimensioner, der er fordelt på. Der tilføjes eventuelt 1 linje, der indeholder en afrunding.

Alle felter, pånær ovennævnte, kan editeres og linjen kan bogføres.

For at en fordelingsnøgles dimensionværdier ikke skal konflikte med andre dimensionsværdier, bør man i Prioritering af standarddim sætte Tabel-id 15 (Finanskonto) som 'Prioritet 1' for de aktuelle kildespor.