Angiver standardkostprisen i feltet Kostpris (standard) på varekortet, feltet Kostpris på arbejdscenterkortet eller i feltet Kostpris på produktionsressourcekortet. Det kan imidlertid være nødvendigt at opdatere standardkostpriserne for en række varer og produktionsstyklister på én gang. Det kan du gøre ved at angive oplysninger i vinduet Standardkostpriskladde. Se også Standardkostpriskladde.

Du kan bruge tabellen Standardkostpriskladde til at redigere og opdatere standardkostprisen for varer, arbejdscentre og/eller produktionsressourcer. Tabellen udfyldes automatisk og viser de aktuelle og nye kostprisfordelinger, når du anvender tre kørsler, som foreslår standardkostpriser baseret på:

Bemærk
Hvis du har flere kladder, der skal samles til én, kan du anvende kørslen Kopier standardkostpriskladde.

Når kostpriserne er akkumuleret, kan de aktuelle og nye kostpriser - på enkeltniveau eller akkumuleret - for produktionsstyklisterne ses ved at tilføje felterne med funktionen Vis kolonnenavn.

Alle tre kørsler slutter med at vise de netop beregnede standardkostpriser i vinduet Standardkostpriskladde, hvor du kan ændre de standardkostpriser, der ikke er tilfredsstillende, eller slette linjer, du ikke vil bruge. Når du er tilfreds med alle standardkostpriser, skal du klikke på Funktion, Implementer std.kostprisændringer...

I modsætning til de fleste andre tabeller er indholdet i felterne i tabellen Standardkostpriskladde midlertidigt, indtil de slettes eller overføres til tabellerne Vare, Arbejdscenter og Produktionsressource.

Se også