Allokerer beløbet i anlægskassekladden eller i finansgentagelseskladden på flere konti og/eller dimensioner. Det vil sige, at du allokerer beløbet på én eller flere modkonti. Du kan allokere forskellige beløbstyper som f.eks. anskaffelsespris, afskrivning og reparation.

Når du har oprettet allokeringerne, vil de angivne konti automatisk blive indsat, når du bruger funktionen Omposter i omposteringskladden, eller når du bruger funktionen Indsæt Anlægs-modkonto med:

I vinduet Anlægsallokeringer skal du oprette en allokeringslinje for hver del af det beløbet, der skal allokeres. Du kan angive forskellige konti på hver anlægsallokeringslinje (hvis anlægsbogføringstypen skal bogføres på flere konti). Du kan også angive den samme konto, men med forskellige dimensionsværdikoder på hver linje. Hvis du vil tilknytte en dimension, skal du klikke på Relaterede oplysninger, Linje, Dimensioner.

Du behøver kun at indsætte en allokering én gang. Derefter bliver allokeringen i vinduet Anlægsallokeringer. Du kan bruge funktionen Indsæt Anlægs-modkonto i anlægskassekladden, hvis de modkonti, som du har angivet i vinduet Anlægsallokeringer, skal indsættes.