Angiver, hvilken type købsrabat der bogføres separat.

Rabattypen bestemmes ved at klikke på feltet og derefter vælge en af følgende indstillinger:

Indstilling Funktion

Ingen rabat

Hvis du vælger Ingen rabat, vil rabatter ikke blive bogført separat, men de vil i stedet blive trukket fra automatisk inden bogføring. Du vil derfor ikke kunne se rabatbeløbet i vinduet Kontoplan.

Fakturarabat

Hvis du vælger Fakturarabatter, bogfører programmet fakturarabatten og fakturabeløbet på samme tid. Programmet bruger den konto til fakturarabatten, der er angivet i feltet Købsfakturarabatkonto i tabellen Bogføringsopsætning. Du kan se rabatbeløbet i kontoplanen.

Linjerabat

Hvis du vælger Linjerabatter, bogfører programmet linjerabatten og fakturabeløbet på samme tid. Programmet bruger den konto til linjerabatten, der er angivet i feltet Købslinjerabatkonto i tabellen Bogføringsopsætning. Du kan se rabatbeløbet i kontoplanen.

Alle rabatter

Hvis du vælger Alle rabatter, bogfører programmet fakturaen og linjerabatten og fakturabeløbet på samme tid. Programmet bruger det fakturarabatkontonummer, du har indtastet i feltet Købslinjerabatkonto og det linjerabatkontonummer i feltet Købsfakturarabatkonto i tabellen Bogføringsopsætning. Du kan se begge rabatbeløb i kontoplanen.

Standardindstillingen er Ingen rabat, hvis du ikke indsætter noget i feltet.