Feltet Intern rentesats

Tabellen Bankkonto

Feltet indeholder den rentesats man vil bruge på sin bankkonto. Feltet kan udfyldes med den aktuelle rentesats fra banken. Den kan også udfyldes med en af virksomheden bestemt sats. Denne sats kan godt være forskellig fra den faktiske rentesats.

Den interne rentesats på kontoen er af betydning for beregning, om det kan betale sig at medtage betalinger med kontantrabat i betalingsforslaget. Hvis man mister mere (eller skal betale mere) i rente ved at trække på bankkontoen, kontra det man kan tjene ved at betale sine kreditorer og opnå kontantrabat, vil programmet ikke medtage betalingen i forslaget. Funktionaliteten er betinget af at man sætter ja i feltet Find kontantrabatter i Betalingsforslag-opsætning.

Bemærk

Hvis man skal betale rente ved træk på kontoen (f.eks. Kassekredit, hvor man trækker på kreditten). Sættes den interne rente til 0,00.