Tabellen Kreditor

Feltet ’Rejsekreditor’ kan udfyldes på to måder, enten via en DDI kreditorbestilling, eller ved opdatering fra HR Medarbejder (Fra Statens HR) i Personalemodulet. Det kan dog i særlige tilfælde udfyldes direkte på kreditorkortet.

Under DDI er den opsætning der er foretaget under Decentral Indrapporteringsopsætning i feltet ’Tvungen DDI oprettelse af rejsekreditor’ afgørende for om der kan rettes på direkte på kreditor eller ej.

  • Med indstillingen ’Opret rejsekreditorer via DDI’; her administreres rejsekreditorer via DDI. Både nyoprettelser og redigering af kreditorkort udføres derfor af institutionsmedarbejder. Denne indstilling skal bruges af statsinstitutioner.
  • Med indstillingen ’Fri oprettelse af rejsekreditorer’; med denne indstilling oprettes rejsekreditor som ethvert andet kreditorkort. Både nyoprettelser og redigering kan udføres af enhver medarbejder, der i øvrigt måtte have rettigheder hertil. Denne indstilling bruges af selvejeinstitutioner.
  • Opdatering fra HR Medarbejder sker via kørslen ’Opret HR Medarbejder som Rejsekreditor’ under Personale. Kreditorer med markering i feltet ’Rejsekreditor’ kan ikke anvendes til andre former for betaling end rejse afregning. Kreditor kan heller ikke omdøbes. Dette er for at sikre, at kreditornr. er ens både i rejsesystemet og NS.

    Tip