Ved hjælp af tabellen Deb./fakturarabat kan du definere, efter hvilke regler de forskellige debitorer yder rabatter og servicerabatter. Du kan definere, at betingelserne for debitorfakturarabatter i RV skal være DKK for danske debitorer og i udenlandsk valuta for udenlandske debitorer.

Programmet beregner en debitorfakturarabat i henhold til vilkårene, der omfatter et minimumbeløb, rabatprocenter og servicegebyrer. Du kan opsætte en kode for rabatten i feltet Fakturarabatkode på debitorkortet. For at indstille betingelserne skal du klikke på Relaterede oplysninger på debitorkortet, pege på Salg og derefter klikke på Fakturarabatter.

Efter du har angivet koden og de tilknyttede betingelser, beregner programmet fakturarabatten, når du fakturerer kunden. Det samlede køb af salget bestemmer, om kunden modtager en fakturarabat eller et servicegebyr i henhold til de betingelser, du har defineret i tabellen Deb./faktura-rabat. Desuden anvendes valutakoden på fakturahovedet til at fastsætte fakturarabatbetingelserne i den tilsvarende valuta.

Fakturarabatten beregnes, når du på en ordre eller en faktura i menuen Handlinger peger på Funktioner og derefter klikker på Beregn fakturarabat. Hvis feltet Beregn fakturarabat er markeret i vinduet Salgsopsætning, bliver beløbet beregnet automatisk. Klik her for at se, hvornår den automatiske beregning foretages.

Du skal først oprette fakturarabatkoden. Den kan oprettes på to måder:

Hver gang du selv eller programmet opretter en ny kode, skal du oprette de tilknyttede betingelser i tabellen Deb./faktura-rabat. Hvis du indsætter en fakturarabatkode på et nyt debitorkort, som der allerede én gang er oprettet betingelser til, så følger betingelserne automatisk med over på den nye debitor.

Du kan åbne tabellen Deb./faktura-rabat fra debitorkortet ved at klikke på Relaterede oplysninger, pege på Salg og derefter klikke på Fakturarabatter. I tabellen kan du definere:

Tabellen Deb./faktura-rabat kan f.eks. udfyldes sådan:

ValutakodeMin. beløbRabatpct.Gebyr

RV

0

0

50

RV

5,000

5

0

DEM

13,000

4

0

I dette tilfælde opnår debitoren et gebyr på 50,- (RV) på køb under 5.000,- (RV). Ved køb på 5.000,- (RV) eller mere betaler debitoren ikke gebyr og modtager en rabat på fem procent. Ved køb på DEM 13.000 eller mere betaler debitoren ikke gebyr og modtager en rabat på fire procent.

Betingelserne for koden for en bestemt debitor vises, når du klikker på Relaterede oplysninger, peger på Salg og derefter klikker på Fakturarabatter på debitorkortet.