Angiver bogførte serienumre/lotnumre, der kan spores enten frem eller tilbage i en forsyningskæde.

Forbrug->Oprindelse

Når du vælger denne indstilling, viser programmet først, hvor varen blev anvendt, og derefter, hvor varen for forbruget stammer fra.

En debitor kan f.eks. returnere en fremstillet vare med en defekt komponent, hvor du vil finde ud af, hvordan og hvornår varen kom på lager. Ved hjælp af sporingsmetoden Forbrug->Oprindelse, som kan spore den fremstillede vare, vises linjerne for alle salgsleverancerne i vinduet Varesporing. Du kan derefter udvide linjen for den bestemte salgsleverance, som produktionsordren kom fra, og ved hjælp af indstillingen Vis komponenter kan du se, hvor komponenterne kom fra.

Oprindelse->Forbrug

Når du vælger denne indstilling, viser programmet først, hvor varen kom fra, og derefter hvor varen blev anvendt.

Det kan f.eks. ske, at du opdager, at fremstillede varer med et bestemt lotnummer er fejlbehæftede, og at du først opdager det, efter at varerne er blevet solgt til kunderne. Ved hjælp af sporingsmetoden Oprindelse->Forbrug til at spore lotnummeret vises der en linje for den afsluttede produktionsordre, som varerne blev fremstillet under, i vinduet Varesporing. Du kan derefter udvide linjen for at se de salgsleverancer, hvor varerne blev solgt.