Følgende eksempel er baseret på en faktura med to linjer med forskellige momsproduktbogføringsgrupper men med samme beløb. Momsproduktbogføringsgrupperne er 10 % og 25 %, linjebeløbene er 1,10 RV, og fakturarabat er 5 %.

Hvis feltet Beregn fak.rabat pr. moms-id ikke er markeret, beregnes fakturarabatten automatisk på baggrund af subtotalen.

Subtotal

5 % fakturarabat

I alt ekskl. moms

Moms

I alt inkl. moms

2,20

0.11

2.09

0.36

2.45

Momsspecifikation:

Momspct.

Linjebeløb

Fakturarabatbeløb

Momsgrundlag

Momsbeløb

10

1.10

0.06

1.04

0.10

25

1.10

0.05

1.05

0.26

Denne metode bevirker, at der bogføres én linje på fakturarabatkontoen i kontoplanen.

Hvis feltet Beregn fak.rabat pr. moms-id er markeret, beregnes fakturarabatten automatisk på baggrund af hver momsspecifikationslinje.

Subtotal

5 % fakturarabat

I alt ekskl. moms

Moms

I alt inkl. moms

2,20

0.12

2.08

0.36

2.44

Momsspecifikation:

Momspct.

Linjebeløb

Fakturarabatbeløb

Momsgrundlag

Momsbeløb

10

1.10

0.06

1.04

0.10

25

1.10

0.06

1.04

0.26

Denne metode bevirker, at der bogføres to linjer til fakturarabatkontoen i kontoplanen.

Bemærk, at i dette tilfælde medfører de forskellige metoder kun forskellig fakturarabat, men i andre tilfælde kan den forskellige fakturarabat medføre, at momsbeløbet ændres.